Nikkor 105mm f/2D AF DC

EXIF: D4 f/16.0 105mm 1/160s ISO 500


Valovoimainen potretti-tele jossa ainutlaatuinen bokeh'n säätömahdollisuus.

Epävirallinen potrettilasien kuningas, ainoa maailmassa jossa voit erikseen lisätä epäterävyysalueen (kohteen edessä tai takana) blurria. Ilman Defocus Control -toimintoa tele on "tavallinen" valovoimainen 105mm f/2 tele, jonka piirto heti täydeltä aukolta huipussa.

Ihanteellinen potretti-tele vaikkapa kuvaustilanteeseen, jossa normaali syväterävyys ei ole riittävän kapea blurraamaan esim. seinää johon kuvattava nojaa. Kuvaat heinikossa tai kaislikossa hääparia, ja haluat että etualan heinät on blurrattu enemmän kuin syväterävyysalueen vaikutus? Onnistuu.

Objektiivi on ruuvitarkenteinen ja potrettilasina siinä on tietenkin manual focus kytkin, tarkennus on tehty potrettikuvaajan tarpeisiin täsmälliseksi. Objektiivissa on myös aukon säädölle oma renkaansa, joten tämä soveltuu mainiosti myös adaptereilla eri rungoilla videoiville. Keulassa on sisäänrakennettu, eteen kierrettävä vastavalosuoja.

Kumpi pitäisi valita? Perspektiivi sanelee.

105mm f/2D AF DC tarkentaa 0.9m, mikä antaa tiukan kasvorajauksen ilman hartioita. Pidempi 135mm f/2D AF DC muokkaa perspektiiviä entisestään, ja mahdollistaa vielä kapeamman (ja blurrimman) epäterävyysalueen. Molemmmissa objektiiveissa on yleinen 72mm kierre suotimille.

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
52,00 €

3 vuorokautta
68,00 €

7 vuorokautta
100,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18