Nikkor 20mm f/1.8G AF-S ED


Erittäin valovoimainen superlaajis täyskennoiselle.

Nonniin, nyt puhutaan. Nikkor 20mm f/1.8G AF-S ED on nanopinnotteinen kiinteä superlaajis; yhdistelmä erittäin laajaa kuvakulmaa (FX 94°, DX 70°) sekä valovoima f/1.8 tekee hyvin uniikkia sormenjälkeä kuviin. Tämä lasi löytää faninsa tähtitaivaan kuvaajien, tapahtumakuvaajien sekä laajis-makroilua harrastavien parista, onhan bokeh yhdistettynä superlaajaan kuvakulmaan melko herkullista (ja harvinaista).

Pikseliviilaajia kiinnostanee myös että coma on hyvin hallittu eikä CA vaivaa (alle puoli pixeliä jos oikein yrität saada sitä kuviin). Täydellä aukolla terävyys keskellä on erinomaista heti f/1.8, huippupiirto on f/2 - f/11. Äärikulmat ovat melko hyvät f/1.8-f/2. hyvät f/2.8, erinomaiset f/4-f/16. Vastavalosietokyky on erinomainen kuten kaikissa N (nanopinnotteisissa) Nikkoreissa, kontrasti pysyy kirkkaana vaikka tätä ulkoiluttaa talviauringossa vastavaloon kuvaten. Vinjetointia esiintyy täyskennoisellä (yllatus) mutta lasin eduksi valo ei jyrkästi tipu kulmia kohti (vinjetointi käytännössä poissa f/4 alkaen). Geometriset vääristymät ovat superlaajikselle alhaiset (eikä aaltoilevaa), lasi soveltuu erinomaisesti videokäyttöön eikä horisontti ole banaania.

DX-kuvaajille tiedoksi että kuvalaatu on äärikulmia myöten priimaa heti f/1.8 lähtien, ja suorastaan poskettoman hyvää f/2.8 - f/8.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on huippu-optiikka niin FX kuin DX-kennoille, eikä hinnastakaan voi valittaa (kuvalaadun perusteella lasin pitäisi maksaa 1200 EUR).

Suosittelemme: no kyllä!

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
42,00 €

3 vuorokautta
54,00 €

7 vuorokautta
78,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18