Nikkor 50mm f/1.2 Ai-S

EXIF: D3 f/1.2 50mm 1/80s ISO 200


Valovoima joka tekee yöstä päivän.

Ai-S versio on optisesti sama kuin vuokraamamme Nikkor 50/1.2 Ai, mutta himmennin on Ai-S versiossa hieman pyöreämpi, 9-lehtinen. Tarkennusrenkaan kääntöaste on rivakampi eli 110° (Ai versiossa 180°). Objektiivi on käsitarkenteinen, ja aukon säädölle on oma renkaansa.

Käytännössä olemattoman syvyysterävyytensä takia tämä on juuri se linssi, jonka moni arvostelee pehmeäksi. Objektiivin kuvalaatu ja piirtokyky suurimmilla aukoilla on hyvä (ja f/2-f/2.8 aukoilla jopa 58/1.2 Noctia parempi), mutta jos mielelläsi kuvaat testikarttoja, leivänpaahtimia tai tiiliseiniä niin suosittelemme siirtymistä makro-objektiiveihin.

Jos taas arvostat yökuvissa 18-sakaraisia katuvalo-tähtiä, kolmiulotteisuutta, erittäin miellyttävää bokea, erinomaista tarkennustuntumaa sekä lujarakenteista ja täsmällistä valmistuslaatua niin vuokraa tämä lasi. Heti.

Koska f/1.2 aiheuttaa valokuvaajien keskustelupalstoilla enemmän verenpaineen nousua kuin kameramerkkivertailut, käytimme omat kopiomme äärettömyyskalibroinnissa Nikonilla.

Suosittelemme: bokeh-rakastajille, potrettikuvaajille, pimeäkuvaajille

HUOM! Varo takimmaista elementtiä, se naarmuuntuu helposti ulkonevan rakenteensa vuoksi. Vuokraajalle veloituksetta mukaan adapteri jolla kiinnität objektiivin Canon runkoon (varmista adapterin saatavuus).

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
28,00 €

3 vuorokautta
36,00 €

7 vuorokautta
50,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18