Nikkor TC-17E II


Miksi tukkisit kalliin telen halvalla telelisäkkeellä?

Nikonin oma, huippulaadukas telelisäke. Yhteensopiva useimpien objektiivien kanssa. Tukee tärinänvaimennusta (VR) sekä autofokusta (AF, AF-S). TC-17E II kasvattaa objektiivin polttoväliä 70%, tehden esim. 300mm objektiivista 510 millisen. Vähentää objektiivin valovoimaa puolentoista aukon verran.

Polttovälin muuttaja, eli telejatke, telelisäke tai telekonvertteri pidentää objektiivin tehokasta polttoväliä, valovoiman kustannuksella:

TC-14E II vähentää objektiivin valovoimaa yhdellä aukolla.

TC-17E II vähentää objektiivin valovoimaa puolellatoista aukolla.

TC-20E III vähentää objektiivin valovoimaa kahdella aukolla.

Telelisäke on edullinen tapa tehdä telestä supertele, mutta se tapahtuu heikentyneen valovoiman (tummempi etsin, vähemmän valovoimaa) kustannuksella. Telelisäke myös heikentää objektiivin kuvalaatua enemmän tai vähemmän. Laadukkaat huippulasit kestävät hyvinkin kaksinkertaisen telelisäkkeen käyttöä, mutta heikomman suorituskyvyn optiikalle emme suosittele ollenkaan telelisäkkeitä.

Heikentyneen kontrastin ja piirtokyvyn lisäksi telelisäke myös vähentää autofokuksen tarkennusnopeutta ja -varmuutta. Kun esim. 400mm f/2.8G AF-S VR objektiivin piirto- ja tarkennuskyky jopa TC-20E III:lla on hyvä, niin 300mm f/4D AF-S objektiivin kanssa piirtokyvyn puolesta suosittelemme enintään TC-17E II käyttöä (silloinkin autofokus on käytettävyyden rajamailla). Esimerkiksi 80-400 VR zoomin kanssa emme suosittele ollenkaan telelisäkkeitä, mutta Nikkor 70-200/2.8G AF-S VR II taas kestää hyvin TC-14 ja TC-17 käyttöä.

Kysy mielellään lisää käyttökokemuksistamme, kerro mihin objektiiviin ajattelit kiinnittää telelisäkkeen. Lataamme myös Flickr kuvagalleriaamme jatkuvasti lisää esimerkkikuvia alkuperäisessä koossa, ja toteutamme myös esimerkkikuvia pyynnöstä - laita sähköpostia sivujen yhteydenottolinkistä.

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
26,00 €

3 vuorokautta
34,00 €

7 vuorokautta
46,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18