Nikkor TC-20E III Aspherical


Miksi tukkisit kalliin telen halvalla telelisäkkeellä?

Nikonin oma, huippulaadukas telelisäke, ja maailman ainoa asfäärisen elementin sisältävä telelisäke. Tämä TC on niin laadukas, että pahoittelemme jo etukäteen varaustilannetta - olemme jatkuvasti tilaamassa lisää niitä mutta toimitusajat venyvät kun koko maailma haluaa näitä.

Yhteensopiva useimpien objektiivien kanssa. Tukee tärinänvaimennusta (VR) sekä autofokusta (AF, AF-S). TC-20E III kasvattaa objektiivin polttoväliä 100%, tehden esim. 300mm objektiivista 600 millisen.

Polttovälin muuttaja, eli telejatke, telelisäke tai telekonvertteri pidentää objektiivin tehokasta polttoväliä, valovoiman kustannuksella:

TC-14E II vähentää objektiivin valovoimaa yhdellä aukolla.

TC-17E II vähentää objektiivin valovoimaa puolellatoista aukolla.

TC-20E III vähentää objektiivin valovoimaa kahdella aukolla.

Telelisäke on edullinen tapa tehdä telestä supertele, mutta se tapahtuu heikentyneen valovoiman (tummempi etsin, vähemmän valovoimaa) kustannuksella. Telelisäke myös heikentää objektiivin kuvalaatua enemmän tai vähemmän. Laadukkaat huippulasit kestävät hyvinkin kaksinkertaisen telelisäkkeen käyttöä, mutta heikomman suorituskyvyn optiikalle emme suosittele ollenkaan telelisäkkeitä.

Heikentyneen kontrastin ja piirtokyvyn lisäksi telelisäke myös vähentää autofokuksen tarkennusnopeutta ja -varmuutta. Kun esim. 400mm f/2.8G AF-S VR objektiivin piirto- ja tarkennuskyky jopa TC-20E III:lla on hyvä, niin 300mm f/4D AF-S objektiivin kanssa piirtokyvyn puolesta suosittelemme enintään TC-17E II käyttöä (silloinkin autofokus on käytettävyyden rajamailla). Esimerkiksi 80-400 VR zoomin kanssa emme suosittele ollenkaan telelisäkkeitä, mutta Nikkor 70-200/2.8G AF-S VR II taas kestää hyvin TC-14 ja TC-17 käyttöä.

Kysy mielellään lisää käyttökokemuksistamme, kerro mihin objektiiviin ajattelit kiinnittää telelisäkkeen. Lataamme myös Flickr kuvagalleriaamme jatkuvasti lisää esimerkkikuvia alkuperäisessä koossa, ja toteutamme myös esimerkkikuvia pyynnöstä - laita sähköpostia sivujen yhteydenottolinkistä.

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
30,00 €

3 vuorokautta
38,00 €

7 vuorokautta
52,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18