Nikon Df & 50mm f/1.8G AF-S Special Edition


Klassinen muotoilu D4:sen huippuherkkällä kennolla. Kuin kameramaailman Ferrari 250 - ajaton ulkonäkö ilman turhia hilavitkuttimia.

Df käyttä D4:n huippuherkkää kennoa, mikä mahdollistaa käsivaralta kuvaamisen pelkässä kuunvalossa. Autofokus tukee tietysti kaikkia AF-D ja AF-S objektiiveja, lukiten olosuhteissa joissa et kuvitellut kuvaamisen olevan mahdollista.

Näin hyvännäköistä kameraa on mielestämme aivan turha perustella itselleen järjellä. Klassiset potikat sekä kameramaailmassa ennenkuulumaton optiikan yhteensopivuus tekee Df:llä kuvaamisesta silkkaa fiilistelyä; Nikon Df mittaroi kaikilla vuoden 1959 jälkeen valmistetuilla Nikon F-mount objektiiveilla. Suksi heti eBayhin ja haalit tonnilla itsellesi viidestä kymmeneen käsitarkenteista Nikkor laatuprimea!

Käyttökokemuksia

Parempi etsin kuin esim. D800:ssa. Itse asiassa parempi etsin kuin yhdessäkään Nikonin digijärkkärissä, väite jota tukee ensimmäisten käyttäjien nettikommentit. Käsitarkenteisten linssien käyttö helppoa, etsin on myös silmälasiystävällinen (kokeile vaikka itse niin uskot).

Ote on hyvä, kamera tuntuu jämäkältä ja potikat naksahtavat saksalaisen täsmällisesti. Kamera on pieni, isokouraisempi voi kaivata akkukahvaa (jota ei Df:lle ole). Laatuvaikutelma on korkea, potikoissa jopa erittäin korkea. Suljin on myös erittäin hiljainen, ja Q-modessa sitäkin hiljaisempi. Kameran tuottamat vaimeat klick-naks-tik äänet ovat aisteille silkkaa sokeria jopa Leican klassikoihin verrattuna.

Yleisvaikutelma on että käytössä Df tuntuu valokuvaajien (ei insinöörien!) suunnittelemalta kameralta. Ohjainten logiikka ja sijoittelu vaatii nuoremmilta tutustumista, Leicaa ja filmi-Nikonia käyttäneet oppivat päivässä sen minkä 10 vuotta digijärkkäreitä on huuhtonut muistista. Df on täsmällinen, laadukas - suorastaan ilo käyttää.

Siinä missä D800 valitaan jättikennon takia, Df on kuvaamista kokemuksena arvostavan valinta. Df ei ole yleistyökalu kuten Sveitsin armeijan linkkuveitsi, eikä se myöskään korvaa yhtäkään myynnissä olevaa järkkärimallia. Df on oma nichensä järkkärien maailmassa, instrumentti eikä työkalu.

Rungot vuokrataan kenno putsattuna. HUOM! Vuokraaja EI saa itse puhdistaa kennoa vuokrauksen aikana. Tarkastamme rungot palautettaessa, ja vuokraaja vastaa vahingoista jotka hän on kameralle aiheuttanut.

Hinnasto

Vuokra-aika
Hinta


1 vuorokausi
66,00 €

3 vuorokautta
90,00 €

7 vuorokautta
136,00 €

Hinta sis. Alv. 24%

Palautukset klo 10-12
Noudot klo 14-18